DLACZEGO TA DOBA JEST TAKA KROTKA?

Dostalam wczoraj:

– SMSa od Haniuty „ZAOPIEKUJ SIĘ MOIM DZIECKIEM, JAK JUŻ WYSTYGNĘ”, z czego wnioskuje, iż nadal ma symptomy;

– Gofrownice na Dzien Kobiet, w zwiazku z czym szukam przepisu na gofry. Jeśli nie znajde, wsadze do niej po prostu filety z kurczaka i wydam wlasna ksiazke kucharską „MIĘSA I WARZYWA W KRATKĘ”

– Strasznie gruby regulamin instytucji w ktorej zamierzam pracowac, w zwiazku z czym nie zajrzalam do niego, tylko obejrzelismy do konca „Out of sight” i sorry, Majkel, ale ja tego filmu nie kumam. To znaczy, rozumiem, co się dzieje, nadazam za akcja (za wyjątkiem tego kawalka w barze), ale jakos nie trafia do mnie, że dresiare Lopez zatrudnili w FBI, no kaman. W dodatku Lopezowa robi w FBI kariere, z ktorej tatus jest bardzo dumny, tymczasem okazuje się, ze jej zajecia sluzbowe to nachodzenie w domu roslych i zbudowanych Murzynów, wloczenie się po barach i odwożenie kryminalistów, z których polowa jej nawiewa. Clooney pokazuje dużo nieprawidlowego zgryzu i ani odrobine full frontal nudity, wiec porażka. Ale jest piekna scena, w ktorej Lopezowa staje BOKIEM DO KAMERY i ma na sobie obcisla sukienusie – ma TAK GIGANTYCZNA, ODSTAJĄCĄ MEGA DUPĘ, ze palce lizac. Musicie to zobaczyc, dziewczyny, KONIECZNIE.

Znowu się nie wyspalam, a fryzjera mam dzis na 17.00.

0 Replies to “DLACZEGO TA DOBA JEST TAKA KROTKA?”

  1. Nie szkaluję filmu.
    Twierdze tylko, ze Lopezowa jako AGENT FBI nie jest przekonywujaca.
    PROSZE CIE, MAJK.
    Agent FBI w obcislej spodnicy z rozporkiem DO NEREK. Uhm, jasne.

  2. jest to ohydna szkalujaca potwarz tego filmu
    jest to dzielo rezysera Stevena Soderbergha ze swietnymi rolami zarowno pierwszo jak i drugoplanowymi
    JLo w 1998 jeszce nie miala takiej dupy – to fotomontaz, poza tym slicznie jej w czarnym, a w dodatku bardzo ladnie wyglada jak pojechala do Detroit
    Kluni gra bosko, czy wsluchalas sie w jego glos kiedy mowi w wiezieniu do Psinki i tego co go obrabiaja na koncu „tam jest napisane siatdefakap”? wskazujac na tabliczke?
    A rewelacyjna rola Psinki?
    A Bialy Bob ktory potknal sie na schodach i sam sie zastrzelil?
    Poza tym klimatyczna sciezka dzwiekowa i swietny obraz

    Szejm on ju Barb!

  3. npo co Ty. gofrownica na gofry?

    GOFROWNICA?

    a czy jest BENTLEYEM wśród MERCEDESÓW?
    czy jest śpiewająca wśród gofrownic?

    [zośka |
    2004-03-02 10:44:39 | 193.59.204.121 : ej, my robiliśmy tak:
    2 szkl. mleka, 2 szkl. mąki, 1/3 – 1/2 szkl. oleju (fajny jest z winogron), 2 łyżeczki proszku do pieczenia (ale uwaga, strasznie rosną), pół cukru waniliowego, łyżka cukru, 2-3 żółtka zmiksować, na koniec dodać ubitą pianę z 2-3 białek. 1/2 szkl. mleka zastąpiłam piwem po prostu, ale bez piwa były lepsze. niezłe z miodem, z jogurtem waniliowym też. najlepsze BARDZO WYPIECZONE, bo blade WIEDNĄ JAK LILIJA ;-)]

  4. ale tradycyjny czy blyskawiczny? w wersji delight czy supreme? staropolski czy po grecku? na goraco czy chlodzony? konkretnie prosze

  5. Gofry Zwykłe
    2 szkl. mąki, 2 szkl. mleka
    4 jajka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    50 ml oleju,szczypta soli
    jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę z proszkiem, dodać mleko i olej mieszając do uzyskania jednolitego ciasta. Można dodać garść rodzynek.

    Gofry Drożdzowe
    3 jaja, 1/3 kostki margaryny,
    sól,1 i 1/2 dag drożdży,
    1/3 szklanki mleka,
    cukier waniliowy
    Przesiać mąkę, dodać jaja, stopioną margarynę, szczyptę soli, drożdże rozpuszczone w ciepłym mleku, cukier waniliowy lub kilka kropli esencji, ubić ciasto i pozostawić na 1 godz. Formę do pieczenia gofrów natłuścić, wlewać po 3 łyżki ciasta i piec 3-5 min. Podawać gorące.

    Gofry Biszkoptowe
    Naprawde dobre gofry beda z ciasta na nalesniki biszkoptowe. Ubijasz bialka dwu jajek dodajesz zoltka operujac maka i mlekiem doprowadzasz do konsystencji nieco gestrzego ciasta nalesnikowego. No i bez gofrownicy sie nie obejdzie.
    ps. Niektorzy dodaja nieco cynamonu.

    Gofry Kakaowe
    250 g mąki, 200 g cukru
    1/2 szklanki wody
    2 czubate łyżki kakao
    200 g masła lub margaryny
    4 jaja, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    Cukier, wodę, kakao wymieszać, zagotować i odstawić. Do gorącego płynu włożyć masło (margarynę), a gdy się rozpuści, żółtka, mąkę i proszek. Zmiksować, do lekko ciepłego ciasta dodać ubitą pianę z białek, jeszcze raz zmiksować, piec.

    Gofry Cytrynowe
    250 g mąki, 200 g cukru
    1/3 szklanki wody
    sok z cytryny cytryny
    200 g masła lub margaryny
    4 jaja, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    Wykonać jak kakaowe zastępując kakao sokiem z cytryny i zmniejszając nieco ilość wody.

    Gofry Doskonale
    250 g mąki, 1 jajo
    1 łyżka roztopionego masła
    1 szklanka zsiadłego mleka
    szczypta soli

    Wszystkie składniki dobrze zmiksować. Podawać z cukrem pudrem.

    Gofry Waniliowe
    Przepis z ksiazki kucharskiej:
    7 dag margaryny lub oliwy,
    3 jajka, 15 dag cukru,
    30 dag maki, 1/4 l mleka,
    1/4 lyzeczki aromatu waniliowego,
    sol, 2 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia.

    Gofry Delikatne
    125 g margaryny (masla)
    50 g cukru, 125 g maki
    4 jajka
    paczka cukru waniliowego
    4 lyzki slodkiej smietanki lub mleka
    lyzka margaryny do smarowania
    cukier puder do posypania

    1. margaryne, cukier, make, jajka cukier waniliowy i smietanke ubijamy w misce przez 2 min., az powstanie kremowe, gladkie ciasto
    2. rozgrzewamy gofrownice do sredniego poziomu, smarujemy ja starannie margaryna
    3. wlewamy 2 lyzki ciasta do formy i opuszczamy pokrywke. Gdy lampka zgasnie wafel jest upieczony. Jesli pierwszy gofr jest zbyt jasny, ustawiamy forme na nieco wyzsza temperature.
    4. Pieczemy pozostale gofry i posypujemy cukrem pudrem.

    Gofry Holenderskie
    300 g mąki wrocławskiej
    1/2 l mleka
    75 g cukru pudru, szczypta soli
    100 g masła
    2 jaja, 15 g proszku do pieczenia
    Wszystkie składniki zmiksować, otrzymując konsystencję ciasta naleśnikowego.

    Gofry Fantazyjne
    Rozpuścić 100g masła.150g mąki, szczyptę proszku do pieczenia 150 ml mleka-wymieszać. Dodać 120g cukru, szczyptę soli i 3 jajka i wyrobić mikserem. Dodać wystudzone, ale płynne masło, wymieszać i zostawić na 20 min., żeby „odpoczęło”. Smarować gofrownicę olejem (pędzelkiem) i piec gofry po ok.4-5 min każdy.
    Zamiast mleka można dodać kremówkę. Ciasto będzie delikatniejsze, Jeśli oddzielisz żółtka od białek i dodasz ubitą pianę.
    Można dodać do ciasta 100 g uprażonych wiórków kokosowych. Podawać z truskawkami z jogurtem, cukrem i wiórkami.
    Można do ciasta dodać utartą skórkę z cytryny. Albo zamiast 120g cukru dodać 100 i jeszcze 100g surowej masy marcepanowej. Pyszne z sosem ze śliwek i pistacjami.

  6. Don’t be fooled by the dupa that i got
    I’m stil I’m still Jenny from the blog
    Used to have small dupa now i have not.
    No matter where I go, I know where I came from

  7. oj tam, nie gadaj, scena w barze jest fajna
    hm hm..ale te megadupe Lopezki chyba se dzis zapuszcze i zlustruje dokladniej 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*