CHCIAŁBYM BYĆ SOWĄ

 

Świnki w kocykach zdały egzamin.

 

(Przebitka: widok na aulę, pełną różowych prosiątek pozawijanych w puszyste polarowe kocyki, mozolących się nad arkuszami egzaminacyjnymi z historii gospodarczej).

 

W ogóle moja przygodę z mrożonym ciastem francuskim uważam za rozpoczęta (poloneza czas zacząć!). Wyszły mi świnki i wyszły trumienki ze szpinakiem, bez specjalnego zaangażowania mojej strony. W Dzień Kobiet dostałam pęk koralowych tulipanów, upiłam się (pod te świnie) z kumpelami ze szkoły i z Zebrą, a facetów trzymałyśmy w zimnym garażu.

 

A poza tym to (WRESZCIE) przyszła paczka z Merlina i rozrywałam się kulturalnie, czyli „Duża ryba” i „Persepolis”.

 

„Duża ryba” cudowna, acz zamiata człowiekiem. Nie tak, jak „Jabłka Adama”, bo to w końcu jest Tim Burton, ale się ryczy. Ja ryczałam.

 

A „Persepolis”, przed którym opierałam się czas jakiś, ale Krokodyl reklamowała wytrwale… Jak wzięłam do ręki, to już nie wypuściłam, dopóki nie skończyłam obu tomów. Wszędzie ze mną szło. Do kuchni, do wanny, do łóżka.

 

Oraz tego Feynmana od Zebry. Moim zdaniem, był lekutkim erotomanem. Choć generalnie przeuroczy człowiek.

 

A w ogóle nie mam na nic siły, NA NIC, cos ze mnie wyciąga cała energie (UFO????), zwisam jak pusty bukłak.

 

A DZIS URODZINY HANKI!

MAZEŁ TOW!

 

5 Replies to “CHCIAŁBYM BYĆ SOWĄ”

  1. Wacpanna lubisz hiszpanskie klimaty no to siup:
    Pigs In Pashmina
    1 package frozen puff pastry thawed for half an hour
    Extra flour for dusting
    1/3 pound chorizo, cut into 1/4-inch rounds
    1/4 pound manchego cheese, grated
    1 egg
    1 tablespoon milk
    Preheat oven to 400F. Unfold each sheet of puff pastry. Cut each sheet into 9 equal squares about 3 inches by three inches each. On a floured surface with a floured rolling pin, roll each square out evenly to widen the squares to 4×4. Beat egg and milk in small bowl until pale yellow. Place a couple rounds of chorizo and a pinch of cheese in each square. Brush the edges of two sides of the rectangle with the egg wash. Fold one corner to meet the other to form a pocket triangle. Seal edges by pressing with the back of a fork. Repeat with all pockets.
    Brush tops of pockets with egg wash. Bake for 15 minutes until puffy and golden. Serve immediately.

  2. Feymnan byl niemozliwy 🙂

    A co do tulipanow, to slyszalam wersje, ze byly po trzy dla kazdej z bab naszego rodzinnego domu, ale jak dorwalas w swoje szpony to juz nie wypuscilas. DAWAJ MOJE TRZY TULIPANY, MALPO RUDA :))))))))

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*