Dzis jechalismy do pracy obok slicznego Discovery.
Najdrozszy w zasadzie nie patrzyl na droge, tylko na Disco i jego zalety, i recytowal je w porzadku alfanumerycznym, a także dokonywal porownywnan z wlasnym wozem.
– Kobite masz ladniejsza na przednim siedzeniu – przypomnialam mu, żeby ostatecznie przechylic szale na NASZA korzysc i skonczyc te bezprzedmiotowe dywagacje.
Za stara jestem na filmy albo cos. Bo tak: Na “The story of Us” się poryczalam się jak bobr (na koncu – jak sliczna Michelle ma taki beznadziejny, amerykanski monolog). Na “What lies beneath” darlam się jak opetana i w ogole nie moglam patrzec jak się same drzwi otwieraly albo sama woda nalewala do wanny i w ogole BEZ ZADNEJ PRZYCZYNY tluklo się szklo z ramki na zdjecia! Nie na moje to nerwy – to już wole niezawodna Sharon Stone, która NA BANK się rozbierze w kazdej scenie bo inaczej dialog się nie klei, a film traci ciaglosc.
A w ogole zrobilysmy z Mala Zebra litewskie pierogi – były pyszne i robilysmy je CALY DZIEN. Ja lepilam, wiec każdy Pierog był inny, indywidualny, i dostawal swoje wlasne imie. Szwagier pil rum z cola i lepil MUMINY (tak opisowo wygladaly jego pierogi, a wlasciwie JEDEN). Nastepnie – kiedy w kuchni troche się przeluznilo – wkroczyl mój Najdrozszy i powiedzial:
– Mezczyzna powinien bardzo dobrze gotowac i robic to rzadko.
Po czym w ciagu 11 minut ugotowal caly gar hiszpanskiego jedzenia na bardzo pikantnie na bazie kapusty. Lepszego, niż nasze pierogi.
Jade dzis do miasta z najmlodsza Starowka w Polsce. Kto wie, gdzie to?… 😉
Przecież nie chodzi o pierogi ale ile można się wyżyć na cieście….nigdy mi nie wychodzą ..cha cha cha..cmok
najmłodsza starówka w Polsce jest albo w Elblągu, albo w Kołobrzegu (zależy jak patrzeć – na datę rozpoczęcia czy – tymczasowego – zakończenia budowy). Zgadłem?
Vagina! Nie dywaguj, nie antycypuj – bo to się kończy zazwyczaj konfabulacją! TY LEP TE RUSKIE PIEROGI DLA MNIE! MICHE, ino gibko…
o Boshe… obslinilam biurko..
lece do kuchni lepic pierogi
Gdynia nie ma starówki…
mniam
przepis na ruskuf potwierdzam sa wysmienite
ja sie wylacznie przygladalem i polewalem wiec odpowiedzialnosc ponosze za ilosc wisniowki, whisky oraz rumu bermudez bez ktorych produkcja ruskich byla niemozliwa.
wuj raaf : ruskie smakuja inaczej jak ukraince
po prostu jesz ruskie a towarzyszy ci mednaja z piercem albo czernaja smorodina.
polecam
BOSZ !!!
juz wiem dlaczego ja tak lubię tu zaglądać i rozczytywać się w tym blogu…
BOSZ !!! (że się powtórzę – dla wzmocnienia i unaocznienia mojego błogostanu…)
aż ślinka cieknie… 🙂
1 Mloda Zebra (motywacja oraz management)
1 kapusta (glowka odrabana)
jajkow w sumie 10
maka (one kilo)
Kubek kefiru duzy oraz na wszelki wypadek maly w backupie
Sol, pieprz, oliwa z oliwek bardzo dobra koniecznie
Stolnica, walek, malakser
Jeden dzien wolny oraz nalewka na wisniach
Odprezamy się, pijemy kieliszek nalewki na wisniach i wsadzamy po kawalku glowske kapusty do malaksera. Bez malaksera można siekac nozem drobno – nie polecam, bo z jednego dnia robia nam się dwa. Posiekana walimy na patelnie, na rozgrzana oliwe, i nam się elegancko dusi, az będzie mientka :). 8 jajek gotujemy na twardo i traktujemy malakserem lub nozem (trzeci dzien!). Kapuste jak uduszona i ostygnieta mieszamy z jajami, sola i pieprzem – ile kto lubi, my lubimy WIECEJ PIEPRZU :).
Po drugim kieliszku nalewki bierzemy się za ciasto. Do maki dodajemy duzy kefir, 2 lyzki oliwy i 2 jajka surowe, nie traktowane malakserem. No i pozniej dosypujemy maki, dokladamy kefiru, dosypujemy maki, doklada… az nam się ZBILANSUJE i powstanie wałkowalne ciasto w postaci DUZEJ KULI. Dziabiemy ja na male kulki, rozplaskatowujemy i lepimy PIEROGI, a szwagier lepi MUMINY, nadziewajac naturalnie wzmiankowana kapusta z jajami. Duze te pierogi maja być – jak dlon, powiedzmy. Tak przygotowane muminy SMAZYMY na oliwie na patelni – sporo oliwy, żeby z boku nie mialy bialego szwu. Po usmazeniu na zloto traktujemy po wierzchu kwasna smietana (można pol na pol z kefirkiem i jakimis ziolami, oregano albo prowansalskie sa OK.) i pozeramy calosc, ppopijajac nalewka na wisniach 🙂
To ja poprosze przepis. Bo ostatnio musze glodomora zywic 😉
I jeszcze codziennie ma byc cos innego.
a ukraincy mowia ze to nie ruskie ino ukrainskie pierogi.
o waginie nic nie wspominali – chyba nie maja.
Gdzie? W Szczecinie!!!
HM ALE JAK STAROWKA MOZE BYC najmlodsza
moze jedziesz do miasta bez starowki tylko w centrum jest petla tramwajowa
ja wiem
jedziesz do gdyni?
LITEWSKIE nie ruskie!
RUskie sa z serem, a litewskie z biala kapusta i jajkami na twardo – OBLEDNE!
Kocham Ruskie Pierogi. Jeżeli Vagina robi Ruskie Pierogi to jego też pokocham!