DLACZEGO TA DOBA JEST TAKA KROTKA?

Dostalam wczoraj:

– SMSa od Haniuty „ZAOPIEKUJ SIĘ MOIM DZIECKIEM, JAK JUŻ WYSTYGNĘ”, z czego wnioskuje, iż nadal ma symptomy;

– Gofrownice na Dzien Kobiet, w zwiazku z czym szukam przepisu na gofry. Jeśli nie znajde, wsadze do niej po prostu filety z kurczaka i wydam wlasna ksiazke kucharską „MIĘSA I WARZYWA W KRATKĘ”

– Strasznie gruby regulamin instytucji w ktorej zamierzam pracowac, w zwiazku z czym nie zajrzalam do niego, tylko obejrzelismy do konca „Out of sight” i sorry, Majkel, ale ja tego filmu nie kumam. To znaczy, rozumiem, co się dzieje, nadazam za akcja (za wyjątkiem tego kawalka w barze), ale jakos nie trafia do mnie, że dresiare Lopez zatrudnili w FBI, no kaman. W dodatku Lopezowa robi w FBI kariere, z ktorej tatus jest bardzo dumny, tymczasem okazuje się, ze jej zajecia sluzbowe to nachodzenie w domu roslych i zbudowanych Murzynów, wloczenie się po barach i odwożenie kryminalistów, z których polowa jej nawiewa. Clooney pokazuje dużo nieprawidlowego zgryzu i ani odrobine full frontal nudity, wiec porażka. Ale jest piekna scena, w ktorej Lopezowa staje BOKIEM DO KAMERY i ma na sobie obcisla sukienusie – ma TAK GIGANTYCZNA, ODSTAJĄCĄ MEGA DUPĘ, ze palce lizac. Musicie to zobaczyc, dziewczyny, KONIECZNIE.

Znowu się nie wyspalam, a fryzjera mam dzis na 17.00.

15 Replies to “DLACZEGO TA DOBA JEST TAKA KROTKA?”

  1. Nie szkaluję filmu.
    Twierdze tylko, ze Lopezowa jako AGENT FBI nie jest przekonywujaca.
    PROSZE CIE, MAJK.
    Agent FBI w obcislej spodnicy z rozporkiem DO NEREK. Uhm, jasne.

  2. jest to ohydna szkalujaca potwarz tego filmu
    jest to dzielo rezysera Stevena Soderbergha ze swietnymi rolami zarowno pierwszo jak i drugoplanowymi
    JLo w 1998 jeszce nie miala takiej dupy – to fotomontaz, poza tym slicznie jej w czarnym, a w dodatku bardzo ladnie wyglada jak pojechala do Detroit
    Kluni gra bosko, czy wsluchalas sie w jego glos kiedy mowi w wiezieniu do Psinki i tego co go obrabiaja na koncu “tam jest napisane siatdefakap”? wskazujac na tabliczke?
    A rewelacyjna rola Psinki?
    A Bialy Bob ktory potknal sie na schodach i sam sie zastrzelil?
    Poza tym klimatyczna sciezka dzwiekowa i swietny obraz

    Szejm on ju Barb!

  3. npo co Ty. gofrownica na gofry?

    GOFROWNICA?

    a czy jest BENTLEYEM wśród MERCEDESÓW?
    czy jest śpiewająca wśród gofrownic?

    [zośka |
    2004-03-02 10:44:39 | 193.59.204.121 : ej, my robiliśmy tak:
    2 szkl. mleka, 2 szkl. mąki, 1/3 – 1/2 szkl. oleju (fajny jest z winogron), 2 łyżeczki proszku do pieczenia (ale uwaga, strasznie rosną), pół cukru waniliowego, łyżka cukru, 2-3 żółtka zmiksować, na koniec dodać ubitą pianę z 2-3 białek. 1/2 szkl. mleka zastąpiłam piwem po prostu, ale bez piwa były lepsze. niezłe z miodem, z jogurtem waniliowym też. najlepsze BARDZO WYPIECZONE, bo blade WIEDNĄ JAK LILIJA ;-)]

  4. ale tradycyjny czy blyskawiczny? w wersji delight czy supreme? staropolski czy po grecku? na goraco czy chlodzony? konkretnie prosze

  5. Gofry Zwykłe
    2 szkl. mąki, 2 szkl. mleka
    4 jajka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    50 ml oleju,szczypta soli
    jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę z proszkiem, dodać mleko i olej mieszając do uzyskania jednolitego ciasta. Można dodać garść rodzynek.

    Gofry Drożdzowe
    3 jaja, 1/3 kostki margaryny,
    sól,1 i 1/2 dag drożdży,
    1/3 szklanki mleka,
    cukier waniliowy
    Przesiać mąkę, dodać jaja, stopioną margarynę, szczyptę soli, drożdże rozpuszczone w ciepłym mleku, cukier waniliowy lub kilka kropli esencji, ubić ciasto i pozostawić na 1 godz. Formę do pieczenia gofrów natłuścić, wlewać po 3 łyżki ciasta i piec 3-5 min. Podawać gorące.

    Gofry Biszkoptowe
    Naprawde dobre gofry beda z ciasta na nalesniki biszkoptowe. Ubijasz bialka dwu jajek dodajesz zoltka operujac maka i mlekiem doprowadzasz do konsystencji nieco gestrzego ciasta nalesnikowego. No i bez gofrownicy sie nie obejdzie.
    ps. Niektorzy dodaja nieco cynamonu.

    Gofry Kakaowe
    250 g mąki, 200 g cukru
    1/2 szklanki wody
    2 czubate łyżki kakao
    200 g masła lub margaryny
    4 jaja, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    Cukier, wodę, kakao wymieszać, zagotować i odstawić. Do gorącego płynu włożyć masło (margarynę), a gdy się rozpuści, żółtka, mąkę i proszek. Zmiksować, do lekko ciepłego ciasta dodać ubitą pianę z białek, jeszcze raz zmiksować, piec.

    Gofry Cytrynowe
    250 g mąki, 200 g cukru
    1/3 szklanki wody
    sok z cytryny cytryny
    200 g masła lub margaryny
    4 jaja, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    Wykonać jak kakaowe zastępując kakao sokiem z cytryny i zmniejszając nieco ilość wody.

    Gofry Doskonale
    250 g mąki, 1 jajo
    1 łyżka roztopionego masła
    1 szklanka zsiadłego mleka
    szczypta soli

    Wszystkie składniki dobrze zmiksować. Podawać z cukrem pudrem.

    Gofry Waniliowe
    Przepis z ksiazki kucharskiej:
    7 dag margaryny lub oliwy,
    3 jajka, 15 dag cukru,
    30 dag maki, 1/4 l mleka,
    1/4 lyzeczki aromatu waniliowego,
    sol, 2 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia.

    Gofry Delikatne
    125 g margaryny (masla)
    50 g cukru, 125 g maki
    4 jajka
    paczka cukru waniliowego
    4 lyzki slodkiej smietanki lub mleka
    lyzka margaryny do smarowania
    cukier puder do posypania

    1. margaryne, cukier, make, jajka cukier waniliowy i smietanke ubijamy w misce przez 2 min., az powstanie kremowe, gladkie ciasto
    2. rozgrzewamy gofrownice do sredniego poziomu, smarujemy ja starannie margaryna
    3. wlewamy 2 lyzki ciasta do formy i opuszczamy pokrywke. Gdy lampka zgasnie wafel jest upieczony. Jesli pierwszy gofr jest zbyt jasny, ustawiamy forme na nieco wyzsza temperature.
    4. Pieczemy pozostale gofry i posypujemy cukrem pudrem.

    Gofry Holenderskie
    300 g mąki wrocławskiej
    1/2 l mleka
    75 g cukru pudru, szczypta soli
    100 g masła
    2 jaja, 15 g proszku do pieczenia
    Wszystkie składniki zmiksować, otrzymując konsystencję ciasta naleśnikowego.

    Gofry Fantazyjne
    Rozpuścić 100g masła.150g mąki, szczyptę proszku do pieczenia 150 ml mleka-wymieszać. Dodać 120g cukru, szczyptę soli i 3 jajka i wyrobić mikserem. Dodać wystudzone, ale płynne masło, wymieszać i zostawić na 20 min., żeby “odpoczęło”. Smarować gofrownicę olejem (pędzelkiem) i piec gofry po ok.4-5 min każdy.
    Zamiast mleka można dodać kremówkę. Ciasto będzie delikatniejsze, Jeśli oddzielisz żółtka od białek i dodasz ubitą pianę.
    Można dodać do ciasta 100 g uprażonych wiórków kokosowych. Podawać z truskawkami z jogurtem, cukrem i wiórkami.
    Można do ciasta dodać utartą skórkę z cytryny. Albo zamiast 120g cukru dodać 100 i jeszcze 100g surowej masy marcepanowej. Pyszne z sosem ze śliwek i pistacjami.

  6. Don’t be fooled by the dupa that i got
    I’m stil I’m still Jenny from the blog
    Used to have small dupa now i have not.
    No matter where I go, I know where I came from

  7. oj tam, nie gadaj, scena w barze jest fajna
    hm hm..ale te megadupe Lopezki chyba se dzis zapuszcze i zlustruje dokladniej 😉

Skomentuj BB Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*