MOJ MAZ CHCE ZEBYM MU ZROBILA KIELBASKI NA WALENTYNKI

Nawet mi przyslal przepis.

“Hola Norbert

Por fin encontré la receta para hacer los chorizos. No me había olvidado pero siempre guardo tan bien las cosas, que luego no las encuentro.

Espero que todos os encontréis bien y haya pasado el frío. Aquí tenemos unas buenas temperaturas, por el día sobre 12 a 14 grados y por la noche 2 o 3, pero creo que va a empezar a llover. La verdad es que hace falta.

RECETA:

Para una cantidad de: 30 kilos de carne.
400 gramos de pimentón dulce.
150 gramos de pimentón picante.
3 ó 4 cabezas de ajo, sin la piel
500 gramos de sal.
Se pasa la sal y los ajos mondados por la batidora y se mezcla con los pimentones dulce y picante, se le echa a la carne y se deja con esta mezcla 2 ó 3 días.

Si tenéis alguna duda me preguntas, vale?”

20 Replies to “MOJ MAZ CHCE ZEBYM MU ZROBILA KIELBASKI NA WALENTYNKI”

  1. pomyśl.. że męża i gotowanie będziesz miała z głowy na jakieś… dwa tygodnie?

    ps. w ile czasu można zjeść 30 kilo kiełbasy?

  2. Pimentón to papryka, a batidora to mikser 😉
    Więc trzeba posypać te 30kg mięcha zmiksowanymi przyprawami i zostawić na 2-3 dni.
    Hehe, powiedz jak wyszły te kiełbaski :D:D

  3. W przepisie nie ma nic o upychaniu miesa w kiszki. Lyzka sie je ta kielbase, prosto z miski?

    Moze to i lepiej, bo leb labradora moglby sie w kiszke nie zmiescic.

  4. pues, quien va a comer lo todo? To chyba trzeba świniobicie specjalnie zrobić
    (inna rzecz że ja się samolubnie zajadam kiełbaskami, bo teściowie przywieźli ze świniobicia)

  5. 400 gramos de pimentón dulce.
    150 gramos de pimentón picante

    a to rozszyfrowałam jako:

    dulce= dolce vita= czyli słodkie życie
    czyli

    dulce to słodka- zapewne papryka

    a to drugie picante czyli papryka ostra

    chyba?

  6. gramos jest jasne
    3-4 de jajo tam znajduję
    500 gramos soli (de sal?)trochę słone chyba będzie, ale skoro to na 30 kilos mięsa to może tyle trzeba..?

  7. Barbarello, toż to proste. 30 kilogramków mięsa i pół kilo pieprzu. 😀 Najlepsze jest to, że tne hiszpan pewnie nie żartuje, tylko naprawdę robi je z takiej ilości, chłe, chłe.

Skomentuj Barbarella Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*